Exchange Server 2010: “Try to access it again in 10 seconds”

Share this:

Hi folks,

I was playing in my lab yesterday and I received the message below, this error is not a big deal but I would like to go over a simple troubleshooting process that can help you in case you need it.


That message means that something is wrong at server level, so first of all let’s list of all services and let’s pay attention on the RequiredServicesRunning line if you have false then the line ServicesNotRunning will be populated with all services that are not started.


Then, we can use the PowerShell capabilities to fix all those issues in a single line, just type in the cmdlet below and all stopped services will be started.

Test-ServiceHealth | Select ServicesNotRunning | foreach { Start-Service $_.ServicesNotRunning }


Now, run a test-servicehealth again to make sure that it’s all good and then try to log on again. If you don’t have a corrupted database then you will be fine.

After solving the current issue is recommended to go over the server Event Viewer and also ExBPA to validate the root cause of the issue and also a health check of the server.

Anderson Patricio
Twitter: @apatricio

Technorati : , , : , ,
Zooomr : , ,
Flickr : , ,

Written by Anderson Patricio

Anderson Patricio is a Canadian Exchange Server MVP and MCSM (Solutions Master) and he contributes to the Microsoft Community with articles, tutorials, blog posts, forums and book reviews. He is a regular contributor at, and (Portuguese).